Sport

Waterpolosters ten koste van Canada naar kwartfinales WK

26 juni 2022 15:14

De Nederlandse waterpolosters hebben bij de wereldkampioenschappen in Hongarije de kwartfinales bereikt. Oranje versloeg zondag in de tussenronde Canada met 10-7. De periodestanden waren 1-2 2-1 6-2 1-2.

Waar het in de eerste twee periodes nog gelijk op ging, liep Nederland in het derde kwart weg naar een marge van vier treffers. Die moest in het laatste kwart worden verdedigd tegen een aandringend Canada. Er was een hoofdrol voor keepster Laura Aarts die twee treffers moest incasseren, maar ook tal van reddingen verrichtte. Lola Moolhuijzen werd gekozen tot speelster van de wedstrijd. Met twee treffers had het talent Nederland in het derde kwart op een 5-3 voorsprong gezet.

De tegenstander in de strijd om een plaats bij de beste vier is Griekenland, dat net als Nederland vier jaar geleden in Gwangju strandde in de kwartfinales. De Nederlandse bondscoach Evangelos Doudesis treft daarmee in Boedapest zijn landgenoten. De Griek volgde na de Olympische Spelen Arno Havenga op, nadat hij enkele jaren diens assistent was.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore