Sport

Israel - Premier Tech met Froome in Tour de France

22 juni 2022 16:59

Chris Froome, viervoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk, is opgenomen in de Tourselectie van zijn ploeg Israel - Premier Tech. Het wordt de tiende deelname van de Britse wielrenner aan de Tour de France.

De 37-jarige Froome won de Tour in 2013, 2015, 2016 en 2017. Na zijn zware crash in juni 2019 moest de Brit lang herstellen en sindsdien heeft hij het moeilijk om weer op topniveau te komen. "Het is geweldig om met Israel - Premier Tech van start te gaan in mijn tiende Tour de France", zei Froome. "Ik heb dit jaar uitzonderlijk hard gewerkt en ik kijk ernaar uit om alles te geven."

De Israëlische ploeg rekent in de Tour verder op de Deen Jakob Fuglsang, derde in de recente Ronde van Zwitserland, en de Canadees Michael Woods. Daarnaast zijn de Zuid-Afrikaan Daryl Impey, de Australiër Simon Clarke, de Canadees Hugo Houle, de Israëliër Omer Goldstein en Krists Neilands uit Letland geselecteerd.

"In deze Tour de France is ons hoofddoel om een etappe te winnen", zegt ploegbaas Kjell Carlström. "Met een etappezege in de Giro d'Italia en de Vuelta op zak willen we de verzameling compleet maken."

De Ronde van Frankrijk begint op 1 juli in de Deense hoofdstad Kopenhagen met een tijdrit. Daarna volgen nog twee ritten in Denemarken voordat het peloton naar Frankrijk gaat.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore