Montreal

Max Verstappen start vanaf poleposition in GP van Canada

18 juni 2022 23:24 Aangepast: 18 juni 2022 23:43
Beeld © ANP

Max Verstappen start morgen in Canada voor de tweede keer dit seizoen vanaf poleposition. Verstappen was op het kletsnatte circuit veel sneller dan de de rest. Het gat met nummer twee Fernando Alonso was meer dan 0,6 seconden.

De coureur kan morgen goede zaken doen in de strijd om het wereldkampioenschap. Zijn teamgenoot en nummer twee in de WK-stand Sergio Perez parkeerde zijn wagen in de muur en haalde daarom de top tien niet. Charles Leclerc, waarschijnlijk Verstappens voornaamste concurrent, moet vanaf de allerlaatste plek starten, vanwege een gridstraf.

Op het lijf geschreven

De omstandigheden waren Verstappen op het lijf geschreven. In het begin van de kwalificatie was de baan kletsnat, maar na vijftien minuten werd het asfalt snel droger: ideale omstandigheden voor de 'regenrijder' die Verstappen is.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen in 'winningmood' naar Formule 1-race in Montreal

Door de regen, vooral tijdens de derde vrije training, was het een wat chaotische dag. "Gelukkig werden de omstandigheden in de kwalificatie beter", zei Verstappen. "Maar over het algemeen zijn we er goed mee omgegaan en hebben we de juiste keuzes gemaakt. Ik ben heel erg blij met deze prestatie en kijk uit naar de race

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore