Formule 1

Red Bull-baas Horner noemt maatregelen tegen stuiterende racewagens oneerlijk

18 juni 2022 10:27 Aangepast: 18 juni 2022 12:09

Christian Horner, de baas van Formule 1-team Red Bull, vindt het oneerlijk dat autosportbond FIA maatregelen neemt tegen het zogenoemde stuiteren, omdat vooral de Mercedessen last hebben van het probleem.

De nieuwe regels rond aerodynamica, die dit jaar ingingen, bleken negatieve effecten te hebben waarvan vooral het team van Lewis Hamilton last heeft. De FIA kondigde daarop donderdag, kort voor het raceweekeinde rond de GP van Canada, aan tot aanpassingen te willen overgaan.

"Het lijkt erg oneerlijk op dit moment van het jaar, nu er maar één team is dat zijn doel heeft gemist", zei Horner in een duidelijke verwijzing naar de Mercedessen, die het moeilijk hebben dit seizoen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Autosportbond FIA zint op maatregelen tegen 'stuiteren' F1-wagens

In de WK-stand leidt Max Verstappen met zijn Red Bull riant. Horner vindt dat het de verantwoordelijkheid is van Mercedes om de wagens te verbeteren in plaats van dat de FIA iedereen nieuwe richtlijnen oplegt.

Formule 1-coureurs klagen al enige tijd over de gevolgen van de nieuwe aerodynamische regels. Die zijn bedoeld om de races spannender te maken. Er is daarbij over het hoofd gezien dat de auto's veel last hebben van 'porpoising', oftewel stuiteren.

Max Verstappen

Verstappen had zich vrijdag al in vergelijkbare bewoordingen uitgelaten. "Het moet niet zo zijn dat het ene team veel klaagt en dat dan plotseling de regels eromheen veranderen", aldus de wereldkampioen.

Bekijk ook: Nieuwe auto's, nieuwe regels, kan Max opnieuw F1-koning worden?

Deze video maakten we aan het begin van het raceseizoen. Door nieuwe regels zijn alle auto's compleet anders dan vorig jaar. Race-expert Allard Kalff legt uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore