Ga naar de inhoud
Einde tijdperk

Voetbalster Lieke Martens vertrekt bij FC Barcelona

Lieke Martens vorige maand tijdens de verloren Champions League-finale. Beeld © ANP

Voetbalster Lieke Martens vertrekt bij FC Barcelona. De behendige vleugelaanvaller maakte dat vanavond zelf bekend op haar Instagram-pagina. Ze meldt niet wat haar nieuwe club wordt, maar de geruchten over een overstap naar Paris Saint-Germain zijn hardnekkig.

"Na vijf jaar bij deze fantastische club in deze prachtige stad heb ik besloten afscheid te nemen en een nieuw avontuur aan te gaan", schrijft ze. Martens had in Barcelona een aflopend contract. Spaanse media beweren al een tijdje dat ze op weg is naar Paris Saint-Germain.

"Ik kwam naar FC Barcelona in een tijd waarin de club een ambitieus project startte om leidend te worden in de wereld van het vrouwenvoetbal. We hebben hard gewerkt en ik geloof dat we de doelen die we vijf jaar geleden stelden hebben gehaald. Het winnen van de Champions League was een absoluut hoogtepunt, net als het winnen van de FIFA Worlds Best Player Award als speler van Barcelona. Het is geweldig om deel uit te maken van de geschiedenis van deze club."

EK in Engeland

Dit seizoen kwakkelde Martens in de tweede helft van het seizoen met een hamstringblessure. Met FC Barcelona won ze de landstitel en de Spaanse beker. De finale van de Champions League werd met 1-3 verloren van Olympique Lyon.

Martens won die prijs vorig seizoen wel met de Catalaanse club. In 2017, het jaar waarin ze naar Barcelona trok, werd ze tot beste speelster van de wereld uitgeroepen. Die zomer werd ze ook Europees kampioen met het Nederlands elftal.

Volgende maand reist Martens met de Oranjeleeuwinnen naar Engeland, waar van 6 tot en met 31 juli het EK voor vrouwen op het programma staat.

Nooit
Lees ook:
Nooit eerder zoveel bezoekers vrouwenvoetbal: 'Wat mooi dit'