Sport

Verstappen in 'winningmood' naar Formule 1-race in Montreal

15 juni 2022 20:29

Max Verstappen wil na vier zeges in de laatste vijf Formule 1-races in de winningmood blijven. "Het zou geweldig zijn als we Canada verlaten met hetzelfde resultaat als Bakoe", zegt de wereldkampioen in aanloop naar de komende grand prix op het circuit van Montreal.

Verstappen zegevierde afgelopen zondag in de Grand Prix van Azerbeidzjan, terwijl zijn teamgenoot Sergio Pérez bij Red Bull als tweede finishte. Doordat Charles Leclerc van Ferrari uitviel, verstevigde de Nederlander zijn leidende positie in het kampioenschap.

"Het is mooi dat we nu bovenaan staan bij de constructeurs en de coureurs, maar het seizoen is lang en we moeten blijven pushen om zoveel mogelijk punten te scoren", zegt Verstappen, die na acht races inmiddels weet dat hij een snelle racewagen heeft. Na de race in Bakoe sprak hij van een "ongelooflijk goede auto".

De Formule 1 sloeg Canada in 2020 en 2021 over vanwege de coronapandemie. "We zijn al een tijdje niet meer in Montreal geweest, dus het is wel weer spannend om hier terug te keren en te ervaren hoe het circuit is. De baan heeft een vrij unieke lay-out en ik hoop uiteraard dat de Red Bull het er goed doet."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore