Ga naar de inhoud
Medvedev terug op 1

Tennisser Tim van Rijthoven nadert top-100 na wereldprestatie in Rosmalen

Van Rijthoven kuste het gras van Rosmalen na zijn zege op Medvedev. Beeld © ANP

Tennisser Tim van Rijthoven heeft dankzij zijn stunt in Rosmalen een enorme sprong gemaakt op de wereldranglijst. De 25-jarige Brabander won het Libéma Open op het gras van Rosmalen.

Van Rijthoven boekt 99 plekken winst op de mondiale ranking en vindt zijn naam terug op plek 106.

Nummer 1

De Nederlander had van toernooidirecteur Marcel Hunze een wildcard gekregen voor het ATP-toernooi in Rosmalen. Van Rijthoven verraste met overwinningen op onder anderen Taylor Fritz en Félix Auger-Aliassime en zorgde in de finale voor een daverende stunt door Daniil Medvedev, de nieuwe nummer 1 van de wereld, te verslaan (6-4 6-1).

Hij werd de eerste Nederlandse winnaar van een ATP-toernooi sinds Robin Haase in 2012 in Kitzbühel.

Van
Lees ook:
Van Rijthoven zou 'droomweek' zonder wildcard moeten missen

Medvedev keerde ondanks zijn nederlaag tegen Van Rijthoven terug aan kop van de wereldranglijst. De 26-jarige Rus stond in het voorjaar ook even op nummer 1, maar hij moest die plek al snel weer afstaan aan Novak Djokovic.

De Serviër is nu van de eerste naar de derde plaats gezakt. Ook de momenteel geblesseerde Duitser Alexander Zverev passeerde hem.

Botic 29ste

Botic van de Zandschulp bleef op de 29ste plaats staan, hoewel hij in Rosmalen al in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Tallon Griekspoor zakte vijf plaatsen, van 56 naar 61. Hij verloor op het Libéma Open in de tweede ronde van Auger-Aliassime.

Bij de vrouwen moest Arantxa Rus negen plekken inleveren. Ze staat nu op de 86e plaats. De Poolse Iga Swiatek gaat onbedreigd aan kop van de wereldranglijst van de WTA.

Bron: RTL Nieuws