Ga naar de inhoud
Grastoernooi

Van Rijthoven stunt in Rosmalen met winst op nummer twee van de wereld Medvedev

Tim van Rijthoven. Beeld © ANP

Een stunt op tennistoernooi Libéma Open in Rosmalen vanmiddag. De jonge Tim van Rijthoven heeft de nummer twee van de wereldranglijst Daniil Medvedev verslagen. De Rus verloor met 0-2 (4-6, 1-6) van de Nederlander, die op plek 205 van de wereld staat.

Van Rijthoven maakte het al na een uur en vijf minuten op zijn tweede wedstrijdpunt af met een sterke service, waarna hij zich vol ongeloof op het gras liet vallen.

De 25-jarige Van Rijthoven, die voor deze week nog nooit een wedstrijd op ATP-niveau had gewonnen, is de eerste Nederlandse winnaar in Rosmalen sinds Sjeng Schalken in 2003. Raemon Sluiter was in 2009 de laatste Nederlandse finalist op het Brabantse gras.

Tennisser
Lees ook:
Tennisser Van Rijthoven vol ongeloof na finaleplaats in Rosmalen

Van Rijthoven baarde deze week opzien door de nummers 1, 2 en 3 van de plaatsingslijst te verslaan, respectievelijk Medvedev, de Canadees Félix Auger-Aliassime en de Amerikaan Taylor Fritz.

Van Rijthoven is de opvolger van de Fransman Adrian Mannarino, die in 2019 de laatste editie wist te winnen. In 2020 en 2021 ging het toernooi niet door vanwege de coronapandemie.

Bron: RTL Nieuws / ANP