Formule 1

Max Verstappen wint GP in Bakoe, concurrent Charles Leclerc valt uit

12 juni 2022 14:39 Aangepast: 12 juni 2022 15:24
Max Verstappen. Beeld © AP Photo

Max Verstappen heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om het wereldkampioenschap. Vanaf de derde startplaats ging hij op jacht naar de zege in de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Hij wist als eerste over de streep te komen.

De regerend wereldkampioen moest in zijn Red Bull zaterdag de poleposition laten aan Ferrari-coureur Charles Leclerc. Ook zijn teamgenoot Sergio Pérez was net sneller, waardoor de Limburger op de tweede startrij begon.

Motor kapot

Pérez kwam op het stratencircuit goed uit de startblokken en reed een tijdlang op kop. Maar Leclerc wist de leiding over te nemen na een slimme pitstop, waardoor hij kon profiteren van snelle harde banden. Maar eenmaal aan kop, moest hij na 21 van de 51 ronden de race staken omdat de motor het begaf. Eerder moest zijn teamgenoot Carlos Sainz ook al de race verlaten.

Max Verstappen nam door het wegvallen van Leclerc de koppositie over. Hij wist enkele ronden daarvoor zijn teamgenoot Sergio Pérez al te passeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen vindt salarisplafond in Formule 1 'helemaal verkeerd'

Pérez eindigde uiteindelijk op 20 seconden van Verstappen als tweede. George Russell reed in zijn Mercedes naar de derde plaats. Hij finishte ruim voor teamgenoot en zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die vierde werd.

Verstappen won nog niet eerder in Bakoe. Vorig jaar lag hij lang in winnende positie toen vijf ronden voor het einde een van zijn banden klapte en zijn race voorbij was. Collega Pérez pakte toen de zege. 

Leclerc is in het kampioenschap de grootste concurrent van Verstappen. De Limburger had voor de start in Bakoe 9 punten voorsprong op de Monegask, die van poleposition was gestart.

Vijfde zege van seizoen

De winst van Verstappen vandaag, was zijn vijfde zege van dit seizoen. Hiermee verstevigde hij zijn leidende positie in het kampioenschap van de Formule 1.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore