Formule 1

Verstappen derde in kwalificatie Grote Prijs van Azerbeidzjan

11 juni 2022 17:40 Aangepast: 11 juni 2022 18:23

Max Verstappen is in zijn Red Bull in de kwalificatie van de Grote Prijs van Azerbeidzjan in de Formule 1 als derde geëindigd. Op het circuit van Bakoe was Charles Leclerc verreweg de snelste in zijn Ferrari, 1.41,359. Sergio Pérez, de Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen, realiseerde de tweede tijd.

Verstappen, de wereldkampioen, had vrede met het verloop van de kwalificatie. "De start in mijn ronde was goed, daarna waren er misschien een paar foutjes. We hadden op iets meer gehoopt, maar met de tweede en derde plek staan we er als team goed voor. Dit biedt perspectief voor de race van morgen."

Vertrouwen bij Leclerc

Leclerc zei dat hij het iets beter had gedaan dan hij had verwacht. "Ik had eigenlijk gedacht dat Red Bull iets sneller zou zijn. Maar in mijn laatste rondje viel alles op zijn plek. Het ging echt geweldig. Dit geeft natuurlijk heel veel vertrouwen."

Voor Leclerc is het de vierde opeenvolgende poleposition. Verstappen staat in de strijd om de wereldtitel op de eerste plek. De Nederlander had eerder op de dag in de laatste vrije training ook de derde tijd neergezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Er ligt 'onafgemaakte zaak' voor Verstappen in Bakoe

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore