Sport

Verstappen vindt salarisplafond in Formule 1 'helemaal verkeerd'

10 juni 2022 11:08

Max Verstappen ziet helemaal niets in een mogelijk salarisplafond in de Formule 1, waar sinds kort weer over wordt gesproken. Volgens de regerend wereldkampioen zou dat een verkeerde maatregel zijn om de uitgaven van de teams in te perken.

"Het is nog steeds een beetje vaag, ik denk dat niemand weet waar dit precies heen gaat", zei Verstappen toen hij voorafgaand aan de eerste training voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan werd gevraagd naar een mogelijke salarislimiet. "Ik vind het helemaal verkeerd. De Formule 1 wordt steeds populairder, iedereen verdient daardoor steeds meer geld, ook de teams en de FOM", zo doelde Verstappen op de commerciële eigenaar van de raceklasse.

"Dus waarom zouden de coureurs dan gelimiteerd moeten worden, de mensen die voor de show zorgen en hun levens riskeren? Want dat doen we. Voor mij is dit dus compleet verkeerd", aldus Verstappen, die begin dit jaar zijn contract bij Red Bull verlengde tot eind 2028. De 24-jarige Nederlander verdient naar verluidt tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore