Alleen aan de leiding

Oranje wint in extra tijd van Wales in Nations League

08 juni 2022 22:41 Aangepast: 08 juni 2022 23:16
Teun Koopmeiners viert zijn eerste doelpunt voor Oranje Beeld © ANP

Het Nederlands elftal gaat nu alleen aan de leiding in groep 4 van de Nations League. Oranje won met 1-2 van Wales in een wedstrijd die 90 minuten lang voortkabbelde, en ontbrandde in extra tijd.

Vooraf was het al niet de verwachting dat de wedstrijd voor veel spektakel zou zorgen. Wales had drie wedstrijden in een week achter de rug, die zondag uitmondden in een historische kwalificatie voor het WK. De wedstrijd tegen Nederland deed er voor de ploeg eigenlijk niet toe. Sterker: de ploeg had de eerste WK-kwalificatie in 64 jaar zelfs uitbundig en aardig wat drank gevierd. 

Reeks oefenwedstrijden

Daartegenover stond het Nederlands elftal van Louis van Gaal, die al eerder had aangegeven de Nations League vooral te beschouwen als een reeks oefenwedstrijden. Om dat te onderstrepen stelde Van Gaal vanavond elf andere spelers op dan afgelopen vrijdag, toen België met duidelijke cijfers (4-1) werd verslagen.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gaal gaat voor of na uitduel met Wales uitgebreid rouleren

Onder die omstandigheden verraste het dan ook niet, dat het stadion in Cardiff bepaald niet vol zat en dat er in de eerste 45 minuten nauwelijks iets noemenswaardigs gebeurde op het veld.

Na rust was het niet veel beter, op één ding na. Nu werd er wel gescoord. Teun Koopmeiners scoorde zijn eerste doelpunt voor Oranje, vijf minuten na rust.  Lang kabbelde hierna ook de tweede helft rustig voort.

Ontvlamde

Pas in de vijf minuten extra tijd ontvlamde de wedstrijd. Eerst leek Wales het Nederlandse feestje te verstoren door in de 93e minuut de gelijkmaker te scoren, maar nog binnen de minuut maakte Wout Weghorst er weer 1-2 van.

Dankzij de Belgische winst op Polen was de overwinnnig genoeg voor de ongedeeld koppositie in de poule.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Belgen herstellen zich in Brussel met ruime zege op Polen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore