Sport

Er ligt 'onafgemaakte zaak' voor Verstappen in Bakoe

08 juni 2022 10:41 Aangepast: 08 juni 2022 10:41

Max Verstappen heeft nog een belangrijke zaak af te handelen komend weekeinde in de Grote Prijs van Azerbeidzjan, zegt de regerend wereldkampioen in de Formule 1. De coureur van Red Bull koerste vorig jaar op de zege af in Bakoe, toen vijf ronden voor het einde een van zijn banden klapte en zijn race voorbij was. Dit jaar wil hij dat goedmaken met de overwinning. "Het is een lastig circuit", weet de Nederlander. "Het zal niet meevallen de beste afstelling te vinden voor de auto en de juiste hoogte van de vleugel."

Het stratencircuit in Bakoe is verraderlijk. Het heeft een lang recht stuk waar inhalen goed mogelijk is, maar ook smalle bochten die dwars door de binnenstad gaan. "Ik ben vooral benieuwd of we de snelheid van de auto kunnen verbeteren voor de kwalificatie, want daar schort het dit seizoen nog aan", aldus de leider in het kampioenschap.

Verstappens grootste concurrent in Bakoe is misschien wel zijn teamgenoot Sergio Pérez, die vorig jaar won in Bakoe en dit seizoen in de vorm van zijn leven is. De Mexicaan zegevierde tien dagen geleden ook in de Grote Prijs van Monaco en hij verlengde in het prinsdom zijn contract bij Red Bull. "Mijn doel is races winnen en strijden voor de wereldtitel", zegt hij onomwonden. "Ik ben een fan van stratencircuits, want daar kan de coureur echt het verschil maken."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore