Derby der Lage Landen

Oranje heeft geen kind aan België in eerste Nations League-duel

03 juni 2022 22:40 Aangepast: 04 juni 2022 00:49
Bergwijn en Memphis vieren de 2-0 Beeld © ANP

Het Nederlands elftal heeft zijn visitekaartje afgegeven tegen België. In de openingswedstrijd van Oranje in de Nations League werden de Rode Duivels met duidelijke cijfers verslagen: 1-4

Het was voor het eerst sinds 1997 dat Oranje weer eens wist te winnen van België. 

Memphis Depay (twee keer), Denzel Dumfries en Steven Bergwijn scoorden voor Nederland, dat op de openingsfase na weinig te duchten had van de Belgen, die de tweede plek op de wereldranglijst innemen.   

Ongeïnspireerd

België maakte een ongeïnspireerde indruk, ook al speelde het in Brussel voor eigen publiek. Pas in het laatste kwartier begonnen de Belgen toch nog wat aan te dringen, om in ieder geval van de nul af te komen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is de methode-Van Gaal: 'Geen automatische rittenkaart bij Oranje'

Maar ook dat slotoffensiefje bleek van korte duur. Een doelpunt van Castagne werd afgekeurd voor buitenspel, en daarna leken de Belgen het wel te geloven. De 1-4 van Castagne viel pas diep in blessuretijd. 

Op dat moment was de wedstrijd hoe dan ook al lang gespeeld. Oranje was vanaf de 15de minuut heer en meester op het veld.  Tegenover de vier doelpunten en een handvol goede kansen van Oranje wisten de Belgen bar weinig te stellen.

Voorbereiding op WK

Voor Louis van Gaal stond de 128ste derby van de Lage Landen vooral in het teken van het WK van eind dit jaar in Qatar. De bondscoach wil de deze vier interlands ook spelers aan het werk zien die nog niet heel vaak in Oranje hebben gespeeld. Hij moet ook veel rouleren omdat zijn internationals na een lang seizoen vier duels in elf dagen op het programma hebben staan.

Ook de Belgen en de meeste andere landen hadden al aangegeven de Nations League vooral te beschouwen als een serie oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore