Formule 1

Pérez blijft tot en met 2024 teamgenoot Verstappen bij Red Bull

31 mei 2022 14:58 Aangepast: 31 mei 2022 15:24

Sergio Pérez blijft tot en met 2024 teamgenoot van Max Verstappen bij het team van Red Bull in de Formule 1. De Mexicaan heeft zijn contract met twee jaar verlengd, meldt de Oostenrijkse renstal. Pérez zette zijn handtekening bij de Grote Prijs van Monaco van afgelopen zondag, die hij won.

Pérez rijdt sinds 2021 in dienst van Red Bull. Hij was vorig jaar een grote steun voor Verstappen, die de wereldtitel veroverde. Dit jaar is de Mexicaan op dreef; hij behaalde al een poleposition en eindigde ook drie keer als tweede. In de tussenstand staat hij derde met 110 punten achter zijn kopman Verstappen (125) en de Monegask Charles Leclerc (116).

Fantastisch werk

"Sinds hij bij ons rijdt, heeft Checo fantastisch werk geleverd", prijst teambaas Christian Horner Pérez in een statement van het team. "Keer op keer heeft hij bewezen dat hij niet alleen een geweldige teamspeler is, maar ook dat zijn niveau stijgt. Hij is dit seizoen een kracht geworden om rekening mee te houden. Dit jaar heeft hij een nieuwe stap gezet en is het gat met wereldkampioen Max aanzienlijk kleiner geworden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen derde in chaotische GP van Monaco, Pérez wint

Pérez is zelf ook wat mondiger geworden. De 32-jarige coureur moest met frisse tegenzin in de Grote Prijs van Spanje de zege laten aan Verstappen en wilde na afloop een gesprek met de teamleiding over de stalorders. Afgelopen zondag was het lot hem een beetje gunstiger gezind. Na een hectische fase met tal van pitstops kwam Pérez aan de leiding en die stond hij op het smalle en bochtige stratencircuit van Monaco niet meer af.

Ongelooflijke week

"We hebben geen moment getwijfeld dat zijn snelheid, racevaardigheden en ervaring belangrijk zijn voor het team van Red Bull en we zijn dan ook verheugd dat hij tot en met 2024 voor het team zal blijven racen. Samen met Max geloven we dat we een rijdersduo hebben dat ons de grootste prijzen in de Formule 1 kan opleveren", aldus Horner.

"Het is een ongelooflijke week geweest", zegt de Mexicaan. "Het winnen van de Grote Prijs van Monaco is de droom van elke coureur en om daarna te komen met de aankondiging dat ik nog twee extra jaren bij het team blijf, maakt me heel blij. Ik ben er trots op bij dit team te horen. De samenwerking is goed, mijn relatie met Max ook, dus dat gaat ons zeker helpen om nog meer successen te behalen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pérez ligt na gesprek weer op één lijn met teamleiding Red Bull

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore