Veel regen en megacrash

Verstappen op podium in kletsnat Monaco, loopt uit op Leclerc

29 mei 2022 18:02 Aangepast: 29 mei 2022 18:19

De Grote Prijs van Monaco in de Formule 1 is gewonnen door Red Bull-racer Sergio Pérez. De collega van Max Verstappen kwam in het natte Monaco voor Ferrari-rijder Carlos Sainz en teamgenoot Max Verstappen als eerste over de finish. De Nederlander liep in de strijd om het wereldkampioenschap uit op zijn concurrent Leclerc die vierde werd.

De GP van Monaco begon vanwege de regen ruim een uur later dan gepland. Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen, pakte direct de leiding in handen en gaf die niet meer weg op het stratencircuit.

Carlos Sainz (Ferrari) eindigde op de tweede plaats, hij reed vanaf de start voor Verstappen die nog wel op hem joeg maar er niet voorbij kwam. Verstappen kwam wel vlak voor zijn rivaal Charles Leclerc de finish over. De top vier eindigde binnen een paar seconde van elkaar. In Monaco is inhalen heel erg moeilijk.

Grote crash Schumacher

De race werd na 30 van de 77 rondes nog stilgelegd. De wedstrijdleiding besloot de rode vlag uit te hangen na een zware crash van Mick Schumacher. De Duitse coureur verloor op een nat gedeelte van de baan de controle en vloog met zijn Haas-auto op hoge snelheid de bandenstapel in.

De Haas brak daarbij doormidden. Schumacher (23) stapte ongedeerd uit. Aangezien er veel schade was aan de omheining van het circuit die gerepareerd moest worden, besloot de wedstrijdleiding om de race stil te leggen.

Na de hervatting veranderde er weinig in het klassement.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore