Ga naar de inhoud
Sport

Djokovic zonder setverlies naar kwartfinales Roland Garros

Novak Djokovic heeft zonder setverlies de kwartfinales van Roland Garros gehaald. De Servische nummer 1 van de wereld was in de vierde ronde Diego Schwartzman de baas: 6-1 6-3 6-3.

Djokovic begon sterk tegen de als vijftiende geplaatste Argentijn. Hij brak zijn tegenstander twee keer en gaf geen breakpoints weg. In de tweede set kwam Schwartzman op een 3-0-voorsprong. De als eerste geplaatste Serviër kwam echter terug en won met zes games op rij de set. Op 3-2 in de derde set won Djokovic de opslagbeurt van Schwartzman en die marge gaf hij daarna niet meer weg. Na 2 uur en 15 minuten benutte Djokovic op eigen service zijn tweede matchpoint.

De titelverdediger in Parijs treft mogelijk rivaal Rafael Nadal in de kwartfinales. De Spanjaard speelt later op zondag tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime. Vorig jaar schakelde Djokovic de dertienvoudig winnaar van het Franse grandslamtoernooi in de halve finales uit. Hij pakte toen zijn tweede titel in Parijs door in de finale Stefanos Tsitsipas in vijf sets te verslaan

Bron: ANP