Sport

Bouwman kan niet geloven dat hij voor tweede keer wint in de Giro

27 mei 2022 17:47 Aangepast: 27 mei 2022 19:51
Koen Bouwman. Beeld © ANP

Koen Bouwman kon niet geloven dat hij zijn tweede ritzege in deze Ronde van Italië pakte. De renner van Jumbo-Visma won de sprint van een groep van vijf vluchters na de slotklim op Santuario di Castelmonte.

"Na mijn eerste ritzege in deze Giro had ik al gezegd dat het heel mooi zou zijn om nog een keer te winnen", zei Bouwman. "Maar ik moest ook realistisch zijn. Ik had pas twee keer gewonnen als prof. Dat ik nu twee keer win in de Giro, maakt me zo blij. Ik heb er geen woorden voor."

Discutabele sprint

Bouwman kwam bij de sprint met vier anderen als eerste de laatste scherpe laatste bocht door, waarbij hij de Zwitser Mauro Schmid, die aan de binnenkant zat, een beetje afsneed. Medevluchters Attila Valter uit Hongarije en Vendrame konden die bocht niet goed houden en stuurden rechtdoor.

Schmid moest achter Bouwman even inhouden en kon hem mede daardoor niet meer inhalen voor de streep en eindigde als tweede achter de renner van Jumbo-Visma.

Bergtrui is binnen

Bouwman vond dat hij niets verkeerd had gedaan in de laatste honderden meters van de etappe. "Ik wist dat er een bocht naar links was, maar wist niet dat de bocht zo scherp was. Ik moest ook heel hard remmen. Ik wist dat ik aan de binnenkant van de bocht moest zitten. Ik weet niet of ze achter mij vielen. Als dat wel zo is, mijn excuses."

Bouwman won eerder de zevende etappe in deze Ronde van Italië. Ook verzekerde hij zich als eerste Nederlander van de eindzege in het bergklassement van de Ronde van Italië, mits hij de Giro uitrijdt.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore