Per ongeluk

Toptennisser op Roland Garros gooit racket weg en raakt kind in het publiek

26 mei 2022 22:43 Aangepast: 26 mei 2022 22:50
Irina-Camelia Begu (archieffoto). Beeld © Zuma Press

Uit frustratie gooide toptennisster Irina-Camelia Begu haar racket tegen haar stoel tijdens haar beslissende derde set op grandslamtoernooi Roland Garros. Maar het racket stuitte per ongeluk omhoog, het publiek in, en raakte vervolgens een kind.

Het jongetje, dat op een van de voorste rijen in het publiek zat, kreeg het racket in zijn gezicht, tegen zijn oog en wang aan. Dat valt te zien op beelden van Eurosport.  

Toen de tennisster zag dat ze een kind had geraakt, bood ze haar excuses aan. Even werd overlegd of Begu een straf zou krijgen, maar ze kwam er goed vanaf: ze kreeg alleen een terechtwijzing en mocht daarna verder spelen.

Winst en een knuffel

En dat deed ze met succes: ze won de beslissende derde set en daarmee de wedstrijd. Het jongetje mocht aan het eind van de wedstrijd met haar op de foto en kreeg een knuffel van haar.

Vier dagen geleden

Het toernooi in Parijs begon vier dagen geleden, 22 mei. De 33-jarige Nederlander Wesley Koolhof mikt op zijn eerste grandslamtitel. Hij heeft zich inmiddels verzekerd van een plek in de derde ronde van het dubbelspeltoernooi van Roland Garros. Samen met zijn Britse partner Neal Skupski won hij vandaag overtuigend van Ramkumar Ramanathan uit India en de Amerikaan Hunter Reese: 6-3 6-2.

Koolhof, de nummer 11 van de wereld, heeft dit seizoen al vier titels veroverd en voert met Skupski de wereldranglijst over 2022 aan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore