'Koning Mourinho'

Sportkranten over verlies Feyenoord: 'AS Roma mag zijn doelpalen bedanken'

26 mei 2022 09:31 Aangepast: 26 mei 2022 10:56
Teleurgestelde supporters. Beeld © ANP / Pieter Stam de Jonge

Het verlies van Feyenoord in de finale van de Conference League tegen AS Roma (1-0) is volgens een Italiaanse krant te wijten aan dat ene doelpunt van die jonge spits in de eerste helft. En de ballen op de paal beletten een verdiende gelijkmaker van de Rotterdammers, schrijven binnen- en buitenlandse media. "Trainer Arne Slot moet zich even Louis van Gaal of Peter Bosz hebben gevoeld."

De finale van de Conference League tussen Feyenoord en AS Roma werd gisteravond met 1-0 door de Italianen gewonnen. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport windt er geen doekjes om. 'De Conference League is van Mou!', refererend aan coach José Mourinho, staat groots op de website.

'Twee doelpalen en een Portugees'

Het is dankzij dat ene doelpunt in de eerste helft van de 22-jarige Nicolò Zaniolo dat AS Roma de wedstrijd won, schrijft La Gazzetta. Want hoewel Feyenoord in de tweede helft meerdere keren dicht bij een gelijke stand kwam, 'hielden twee doelpalen en de Portugese doelman de zege vast'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Feyenoord laat zich foppen door Roma en Mourinho: geen Europese hoofdprijs

De Italiaanse sportkrant Tuttosport schrijft dat de tweede helft spannend begon. Feyenoord maakte twee keer bijna de gelijkmaker, maar de bal belandde beide keren op de paal.  

Spannende minuten

Mourinho moet volgens La Gazzetta gezien hebben hoe het zwaartepunt op dat moment verschoof van Roma naar Feyenoord. Dus besloot de coach om door te schuiven naar een 3-5-1-1 om meer inhoud te geven aan het middenveld.

"De Nederlanders kregen verschillende kansen", schrijft The Guardian over de tweede speelhelft. "Maar alle pogingen werden geblokkeerd of slecht afgemaakt, waardoor Roma er met de Europese trofee vandoor ging."

De Franse sportkrant L'équipe prijst doelman Rui Patricio voor zijn werk in de tweede helft, al kan hij volgens de krant 'ook zijn doelpalen bedanken'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Teleurstelling groot bij Feyenoord: 'Hebben er alles aan gedaan'

Trainer Arne Slot moet zich halverwege de finale 'even Louis van Gaal of Peter Bosz hebben gevoeld', schrijft het AD.

"De wedstrijd van het slot halen in een eindstrijd tegen een ploeg van José Mourinho, dat bleek al zo vaak een onmogelijke opgave." Door de achterstand die in de eerste helft was opgelopen, 'leek de finale niet het zo gedroomde feest op te leveren'.

'Koning Mourinho'

Ook De Telegraaf schrijft dat de Rotterdammers 'koning Mourinho' niet klein kregen. De teams van de Italiaanse coach zijn volgens de krant 'al jaren meesters in het verdedigen van een voorsprong, met tijdrekken, met schwalbes en met het simuleren van blessures'. Precies dat gebeurde ook, schrijft de krant over de finale van de Conference League.

De coach van Roma, Jose Mourinho, tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord in Tirana. De coach van Roma, Jose Mourinho, tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord in Tirana.

Ook de Duitse krant Bild heeft alle lof voor de Portugese coach Mourinho. "Hij is de enige trainer die met zijn teams alle Europese finales heeft gewonnen", schrijft Bild. De Champions League in 2004 en 2010, de Europa League in 2003 en 2017 en nu de Conference League. "Geen enkele trainer is daar ooit in geslaagd."

Na het verlies van Feyenoord werd de sfeer in Rotterdam grimmig, bekijk beelden daarvan hier: 

Het ging er een paar uur stevig aan toe in het centrum van Rotterdam vannacht. Een grote groep Feyenoord-fans zorgde voor nogal wat onrust na de verloren finale tegen AS Roma.

Ruim 2,8 miljoen mensen zagen Feyenoord verliezen

Gisteravond keken ruim 2,8 miljoen mensen naar de finale tussen Feyenoord en AS Roma. Stichting KijkOnderzoek meldt dat de wedstrijd het best bekeken programma van de dag was. De wedstrijd werd uitgezonden door Veronica en sportzender ESPN en gezamenlijk waren die twee goed voor de 2.828.000 kijkers. Naar Veronica keken de meeste mensen, namelijk 2.345.000. 

Naar de huldiging van AS Roma in het Albanese stadion keken bij Veronica 893.000 mensen. Bij ESPN werd de prijsuitreiking gevolgd door 309.000 mensen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore