Sport

Medvedev boekt op Roland Garros eerste zege dit jaar op gravel

24 mei 2022 13:08

Daniil Medvedev is op Roland Garros begonnen met een overtuigende overwinning. De nummer 2 van de plaatsingslijst stond tegen de Argentijn Facundo Bagnis slechts zes games af: 6-2 6-2 6-2.

Voor Medvedev (26) is het zijn eerste overwinning van dit gravelseizoen. Hij meldde zich wegens een rugoperatie af voor de masterstoernooien van Monte Carlo, Madrid en Rome en verloor vorige week in Genève zijn eerste wedstrijd, van Richard Gasquet.

Door het gebrek aan wedstrijdritme bestonden grote twijfels over de vorm van de Rus, die op het Court Suzanne Lenglen echter een prima indruk maakte. De finalist van de Australian Open bewoog goed, speelde gevarieerd en maakte het al na een uur en 38 minuten af door een merkwaardige misser van Bagnis, de mondiale nummer 103.

Medvedev had tot vorig jaar nog nooit een wedstrijd gewonnen in Parijs. In 2021 reikte hij tot de laatste acht en verloor hij van Stefanos Tsitsipas.

In Parijs treedt Medvedev aan onder neutrale vlag. Volgende maand is de Rus niet welkom op Wimbledon. Hij doet in aanloop naar dat grandslamtoernooi wel mee aan het grastoernooi van Rosmalen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore