Sport

Dertienvoudig kampioen Nadal overtuigt in eerste duel in Parijs

23 mei 2022 18:39

Rafael Nadal heeft bij zijn terugkeer op Roland Garros een overtuigende indruk gemaakt. In de eerste ronde stond de dertienvoudig kampioen slechts zes games af tegen de Australiër Jordan Thompson. Het werd 6-2 6-2 6-2.

Nadal won zeven keer de servicegame van Thompson, de nummer 82 van de wereld, die bij vlagen een radeloze indruk maakte. De Spanjaard, de nummer 5 van de wereld, viel amper op onnodige fouten te betrappen en liet de Australiër - die uit frustratie nog een bal het stadion uit sloeg - voor ieder punt werken. Alleen in de tweede set kende Nadal een mindere fase en werd hij gebroken.

Na 2 uur en 2 minuten benutte Nadal zijn eerste wedstrijdpunt op illustratieve wijze. Na een lange rally ging Thompson in de fout met zijn backhand.

Zonder titel

Nadal is in Parijs gearriveerd zonder een titel te winnen tijdens het gravelseizoen. Begin deze maand verloor hij in Rome in de derde ronde, waardoor er twijfels bestonden over zijn vorm. "Ik ga elke wedstrijd mijn best doen om weer mijn hoogste niveau te halen", zei de 21-voudig grandslamkampioen.

Vorig jaar verloor de 35-jarige Nadal in Parijs in de halve finales van Novak Djokovic. Dit jaar kan hij de Serviër al bij de laatste acht tegenkomen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore