Sport

Golfer Thomas wint PGA Championship na historische comeback

23 mei 2022 07:19

De Amerikaanse golfer Justin Thomas heeft voor de tweede keer het PGA Championship gewonnen. De 29-jarige Thomas, die in 2017 al zegevierde op de Amerikaanse major, pakte in Tulsa (Oklahoma) de titel na een zelden vertoonde comeback. Thomas ging de slotronde in met zeven slagen achterstand op de Chileense leider Mito Pereira, maar knokte zich met een ronde van 67 slagen naar de top van het klassement.

Pereira gaf de koppositie op de laatste hole uit handen. De 27-jarige Chileen, die nog nooit een major won, sloeg de bal in het water en moest uiteindelijk een dubbele bogey (+2) invullen op zijn scorekaart. Pereira eindigde daardoor op 276 slagen, één meer dan Thomas en diens landgenoot Will Zalatoris. De twee Amerikanen moesten daarom een play-off over drie holes spelen op de Southern Hills Country Club. Ze begonnen beiden met par op hole 13, waarna Thomas met een birdie op hole 18 het verschil maakte. Het leverde hem voor de tweede keer de enorme Wanamaker-trofee op.

Thomas is na landgenoot John Mahaffey in 1978 de tweede golfer die het PGA Championship wint door op de laatste dag een achterstand van zeven slagen weg te werken.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore