Ga naar de inhoud
Sport

Verstappen aast in Spanje op bekend terrein op 'hattrick'

Max Verstappen aast komend weekeinde in Barcelona op zijn derde achtereenvolgende zege in de Formule 1. De wereldkampioen bevindt zich op bekend terrein. In 2016 won hij in zijn allereerste race voor Red Bull op het Circuit de Catalunya de Grote Prijs van Spanje. Hij was destijds de eerste Nederlandse winnaar én de jongste winnaar ooit van een grand prix.

Verstappen won ook de afgelopen twee races van dit seizoen, in Miami en Imola. Als hij opnieuw wint, scoort hij de tweede hattrick in zijn carrière. Vorig jaar won hij achtereenvolgens de Grands Prix van Frankrijk, Oostenrijk en Stiermarken.

"Ik heb weer veel zin in racen in Barcelona. Ik bewaar veel mooie herinneringen aan die eerste zege in 2016, toen ik 18 was", zei Verstappen in aanloop naar de zesde race van dit seizoen. "Het circuit van Barcelona kennen we ook heel goed vanwege de vele testraces die we hier de afgelopen jaren hebben gedaan, dus in tegenstelling tot Miami hebben we een aanzienlijke hoeveelheid data om te gebruiken in aanloop naar de race. Hopelijk kunnen we het momentum van de laatste races vasthouden."

Bron: ANP