Sport

Miami Heat neemt de leiding in finale Eastern Conference NBA

18 mei 2022 07:35 Aangepast: 18 mei 2022 07:35

De basketballers van Miami Heat hebben in de play-offs van de NBA de leiding genomen in de finale van de Eastern Conference. Heat was in de eigen FTX Arena in Florida met 118-107 te sterk voor Boston Celtics.

De ploeg uit Miami noteerde in drie van de vier kwarten minder punten en maakte het verschil in het derde kwart (39-14). Halverwege leidden de Celtics nog met 62-54.

Jimmy Butler had met 41 punten een belangrijk aandeel in de zege van Heat. "MVP Butler deed zijn ding. Hij heeft ons op sleeptouw genomen. Tijdens de serie hebben we ook andere jongens nodig die opstaan om Jimmy te helpen", zei ploeggenoot Tyler Herro.

Finale

Het tweede duel van de best-of-seven-serie is donderdag ook in Miami, waarna er twee duels in Boston volgen. De winnaar van de Eastern Conference neemt het in de NBA Finals op tegen de winnaar van de Western Conference. In het westen staan Dallas Mavericks en Golden State Warriors in de finale.

Miami Heat stond ook in 2020 in de finale. Toen werd er met 4-2 verloren van Los Angeles Lakers. De laatste NBA-titel voor Heat dateert van 2013.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore