'Eervol en een geweldige kans'

Definitief: Alfred Schreuder nieuwe hoofdtrainer Ajax

12 mei 2022 15:26 Aangepast: 12 mei 2022 16:15
Alfred Schreuder Beeld © ANP

Ajax, Club Brugge en Alfred Schreuder hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de trainer naar Amsterdam. De 49-jarige coach tekent een contract van twee jaar in de Johan Cruijff Arena, tot en met 30 juni 2024. In de overeenkomst is een optie opgenomen voor nog een derde seizoen.

Schreuder wordt bij Ajax de vervanger van de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag.

Algemeen directeur Edwin van der Sar: "Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof. Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de Eredivisie als in de Champions League. Het doet me ook goed dat we nu duidelijkheid hebben over deze belangrijke positie binnen de club. De komende periode zal de selectie voor volgend seizoen verder vorm gaan krijgen. Daar zijn Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die ook met Alfred spraken, druk mee bezig."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Ajax gaat Alfred Schreuder snel presenteren als nieuwe trainer'

Schreuder: "Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp. Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club. Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen  ervaren topspelers en de vele grote talenten. Maar eerst wil ik met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Afscheid nemen met de hoofdprijs, dat is erg belangrijk en ik zal er alles aan doen om dat  te bewerkstelligen."

Ten Hag

Schreuder was van januari 2018 tot medio 2019 in Amsterdam werkzaam als assistent-trainer van Ten Hag. Toen won Ajax de dubbel en bereikte de club de halve finale van de Champions League.

Gedurende het seizoen 2014-2015 was de geboren Barnevelder hoofdtrainer van FC Twente, daarna hoofdcoach van Hoffenheim, om vervolgens in de zomer van 2020 als assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona aan de slag te gaan.

Op 3 januari 2022 werd hij als hoofdtrainer aangesteld bij het Belgische Club Brugge. Met die ploeg strijdt hij momenteel in de play-offs om het kampioenschap van de Belgische competitie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore