Sport

Basketballers Suns en Heat naderen Conference-finales

11 mei 2022 07:22

De basketballers van Miami Heat en Phoenix Suns zijn nog één zege verwijderd van de finale van hun divisie van de Amerikaanse profcompetitie NBA. In de Eastern Conference won Miami met 120-85 van Philadelphia 76'ers. Aan de westkant was Phoenix Suns te sterk voor Dallas Mavericks: 110-80. Beide topteams leiden hun best-of-seven met 3-2. De winnaars van de Conference-finales plaatsen zich voor de eindstrijd om de titel in de NBA.

Bij de riante zege van Miami, de beste ploeg in de oostelijke divisie in het reguliere seizoen, was Jimmy Butler (23 punten) de uitblinker. Philadelphia zag vedette Joel Embiid, opnieuw met een gezichtsmasker wegens een gebroken oogkas, niet zijn vertrouwde niveau halen. Met 17 punten was hij wel de topschutter van de ploeg.

Phoenix werd aan de zege geholpen door met name Devin Booker (28 punten) en Deandre Ayton, die tot 20 punten en 9 rebounds kwam. De Suns liepen pas na de pauze weg bij hun opponent, die eerder in de partij nog met 8 punten voorsprong leidde. Luka Doncic was met 28 punten en 11 rebounds opnieuw belangrijk voor de Mavericks, maar het was niet voldoende.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore