Ga naar de inhoud
Tweede race in de VS

Verstappen kijkt uit naar 'gek weekend' op nieuw circuit in Miami

Max Verstappen kijkt uit naar zijn eerste raceweekend ooit in Miami. De regerend wereldkampioen hoopt in Florida, in het vijfde raceweekend van het seizoen, de achterstand op Charles Leclerc van Ferrari weer iets te verkleinen. Dat moet gebeuren op een circuit waarop hij alleen nog maar virtueel reed.

"Ik heb de baan op de simulator gereden en we hebben zoveel mogelijk geoefend en voorbereid zonder de baan in het echt te bezoeken", zei Verstappen (24). "Ik denk dat dit weekend behoorlijk gek wordt en ik kijk ernaar uit om in Miami te racen."

De Grote Prijs van Miami is nieuw op de kalender. Het is de tweede grand prix in de Verenigde Staten, naast de race in oktober op het Circuit of the Americas in Texas.

Populairder in VS

Verstappen: "Ik hou van racen in Austin, dus het is leuk dat we dit jaar naar een andere staat kunnen gaan om te racen. Het is bijzonder om te zien hoe de Formule 1 veel groter wordt in de VS".

"De Formule 1 en de teams werken er hard aan om de sport in de VS te promoten en we hebben hier steeds meer races, dus stap voor stap maken we het populairder", zegt de coureur.

"Ik denk ook dat het helpt dat de auto's meer aan elkaar gewaagd zijn en meer teams strijden om overwinningen. Ik denk dat dat het belangrijkste is voor de fans." Volgend jaar vindt er ook een race plaats in Las Vegas.

'Viaplay
Lees ook:
'Viaplay heeft meer abonnees in Nederland dan verwacht'

Verstappen gaat in Florida op jacht naar zijn derde zege van het seizoen. De race is zondag om 21.30 uur Nederlandse tijd, de eerste vrije training is vrijdag om 20.30 uur. Verstappen ligt in het kampioenschap 27 punten achter op Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Nieuw circuit

De grand prix van Miami wordt verreden op een nieuw circuit, het Miami International Autodrome. Dit circuit is aangelegd bij het immense Hard Rock Stadium, de thuisbasis van footballclub Miami Dolphins.

"Ik hoop dat het een spannend weekend wordt", zegt Verstappen. "Miami is echt een leuke stad en ik vind het een heel interessante locatie om een grand prix te houden. Ik denk dat niet alleen de coureurs enthousiast zijn, maar ook de fans."

Bekijk ook: Nieuwe auto's, nieuwe kansen: kan Max opnieuw F1-koning worden?

03:22
Door nieuwe regels zijn alle auto's compleet anders dan vorig jaar. Hoe zit dat? En wat doet dit met de kansen voor Max Verstappen om zijn titel te verdedigen?