Hel van noorden

Dylan van Baarle wint na indrukwekkende solo Parijs - Roubaix

17 april 2022 16:52 Aangepast: 17 april 2022 17:29
Van Baarle op een van de laatste kasseienstroken Beeld © ANP

Dylan van Baarle heeft de wielerklassieker Parijs-Roubaix gewonnen. Waar alle ogen gericht waren op Mathieu van der Poel en Wout van Aert, reed Van Baarle na een indrukwekkende solo van ruim 15 kilometer naar de overwinning in 'de hel van het noorden'.

Van Baarle reed in een van de laatste kasseienstroken weg uit een kopgroep van drie. Concurrenten Mohoric en Lampaert konden zijn tempo niet volgen en moesten passen. Van der Poel en Van Aert reden op dat moment al op achterstand.

Mooiste overwinning

Kilometer na kilometer liep de Nederlander verder uit. De laatste kilometers kon hij al voorzichtig genieten van de mooiste overwinning uit zijn carrière die hem niet meer kon ontgaan. Hij kwam over de finish met meer dan een minuut voorsprong, maar zelfs op de wielerbaan waar de monumentale wielerklassieker traditioneel zijn laatste honderden meters aflegt, kon hij het nog nauwelijks geloven, zei hij achteraf.

"Ik keek of de anderen eraan kwamen. Ik kon het amper geloven, maar ik reed hier echt alleen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van der Poel: 'haat-liefdeverhouding' met zonnige Parijs-Roubaix

"Het is ongelooflijk. Zo'n wedstrijd winnen, dat wil iedereen. Ik was twee weken geleden al tweede in de Ronde van Vlaanderen. En nu dit, ik heb er geen woorden voor."  

Sterk jaar

De Nederlander is bezig aan een sterk jaar. Van Baarle was vorig jaar tweede op het WK en bereikte twee weken geleden diezelfde klassering in de Ronde van Vlaanderen. Indrukwekkend was zijn overwinning vorig jaar in Dwars door Vlaanderen na een solo van zo'n 50 kilometer.

Bij zijn zeven voorgaande deelnames aan Parijs-Roubaix eindigde hij nooit bij de beste tien. Van Baarle is de eerste Nederlandse winnaar sinds Niki Terpstra in 2014 op de piste van Roubaix zegevierde.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore