Ga naar de inhoud
Zeker van promotie

FC Emmen keert na één jaar terug in Eredivisie

De massaal aanwezige Emmen-supporters namen het stadion in Dordrecht zo goed als over. Beeld © ANP

FC Emmen keert na één seizoen alweer terug in de Eredivisie. De ploeg won op bezoek bij laagvlieger FC Dordrecht, waardoor de Drenten al drie ronden voor het einde zeker zijn van promotie.

Emmen speelde in Dordrecht een halve thuiswedstrijd. Het Dordtse stadion was vooral gevuld met Drentse supporters die erop rekenden dat de terugkeer naar de Eredivisie vanavond al zou worden veiliggesteld.

Daarvoor had de ploeg ook prima kaarten: zelf winnen zou genoeg moeten zijn, en zelfs bij verlies kon het nog gebeuren, zolang de enige overgebleven belager FC Eindhoven niet zou winnen. 

Feest

Het werd geen hoogstaande wedstrijd. Een enkel doelpunt van Rui Mendes op slag van rust was voldoende voor het feest:   

Toch verliep de avond niet helemaal vlekkeloos. In de 75e minuut kreeg Veendorp zijn tweede gele kaart, waarna Emmen met tien man verder moest. Spannender werd het er niet door, omdat Eindhoven op dat moment al met 3-0 achterstond.  

Kampioenschap

Ook het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie kan Emmen nauwelijks nog ontgaan, maar FC Volendam kan op papier nog langszij komen. Toch is promotie wel al zeker, omdat ook de nummer twee direct promoveert.

Emmen speelde hiervoor al drie seizoenen in de Eredivisie, wat voor velen een enorme verrassing was. Tot de vorige promotie in 2018 had de club altijd in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. 

FC
Lees ook:
FC Emmen-voorzitter: 'Aanstaande promotie is van ons allemaal'