Sport

Ineos met Van Baarle, maar zonder Pidcock in Parijs-Roubaix

14 april 2022 14:33 Aangepast: 14 april 2022 15:24

Dylan van Baarle is aangewezen als een van de kopmannen bij de Britse ploeg Ineos Grenadiers voor de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix. De 29-jarige wielrenner eindigde dit seizoen als tweede in de Ronde van Vlaanderen.

Tom Pidcock ontbreekt zondag aan de start van de kasseienkoers door Noord-Frankrijk. De wereldkampioen veldrijden en olympisch kampioen mountainbiken richt zich op de Ardennenklassiekers Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

De Italiaan Filippo Ganna, de wereldkampioen tijdrijden, is medekopman bij Ineos. Ganna won in 2016 de versie van Parijs-Roubaix bij de beloften, maar als eliterenner heeft de tijdritspecialist nog weinig gepresteerd in de 'Hel van het Noorden'. Hij finishte een keer buiten de tijd en viel bij zijn tweede deelname uit. Dit seizoen was hij ook niet te zien in de Vlaamse voorjaarskoersen.

De Amerikaan Magnus Sheffield debuteert in de koers. Hij won woensdag de Brabantse Pijl. Ook de Pool Michal Kwiatkowski, die afgelopen zondag zegevierde in de Amstel Gold Race, is opgenomen in de ploeg van Ineos voor Parijs-Roubaix.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore