WK voetbal

Mooie affiches in groepsfase WK na loting in Qatar

01 april 2022 19:03 Aangepast: 01 april 2022 22:29
De loting Beeld © Pro Shots / imago

De loting voor het WK voetbal eind dit jaar in Qatar heeft enkele mooie groepen en poulewedstrijden opgeleverd. Zo moet Spanje tegen Duitsland, Argentinië tegen Mexico en Portugal tegen Uruguay.

De openingswedstrijd van het WK wordt op maandag 21 november gespeeld tussen Qatar en Ecuador. Dat Zuid-Amerikaanse land eindigde in de kwalificatie als vierde, onder Brazilië, Argentinië en Uruguay.

Servië

Brazilië, de nummer één van de FIFA-ranking, speelt tegen Kameroen, Zwitserland en Servië, het land van Ajacied Dusan Tadic. Zwitserland eindigde in de kwalificatie boven Europees kampioen Italië. Kameroen kroop door het oog van de naald in een play-off tegen Algerije.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Algerije wil duel met Kameroen om WK-ticket laten overspelen

Messi

Argentinië speelt naast Mexico in groep C ook nog tegen Saudi-Arabië en Polen. Lionel Messi & co timmeren uitstekend aan de weg, verloren in de WK-kwalificatie geen wedstrijd en wonnen de Copa América vorig jaar. 

In poule D staan Frankrijk, Denemarken en Tunesië tegenover elkaar. Denemarken was halve finalist op het laatste EK en de Fransen hebben zoveel goede spelers, dat ze wel twee teams kunnen sturen.

De laatste tegenstander in deze poule komt uit de play-off tussen Australië/Verenigde Arabische Emiraten en Peru.

Duitsland

In groep E speelt Spanje naast Duitsland ook tegen Japan. Dat de Duitsers een serieuze tegenstander en kandidaat voor de WK-titel zijn, laten ze elke keer weer zien. Zoals tegen Oranje, afgelopen week.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Goed halfuur zet Oranje alsnog naast sterk Duitsland: 1-1

De laatste tegenstander in deze groep komt uit de play-off tussen Costa Rica en Nieuw-Zeeland.

De Belgen

In poule F staat België tegenover Marokko, Kroatië en Canada. In groep H speelt Portugal naast Uruguay eveneens tegen Zuid-Korea en Ghana.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

België zonder veel moeite voorbij Burkina Faso

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore