Sport

Verstappen tevreden na 'soepele' trainingen in Saudi-Arabië

25 maart 2022 22:26 Aangepast: 25 maart 2022 22:26

Max Verstappen heeft niks te klagen na de eerste twee trainingen voor de Grote Prijs van Saudi-Arabië. De wereldkampioen sprak over "soepele sessies", nadat hij beide keren de tweede tijd had gereden in zijn Red Bull. Alleen Charles Leclerc van Ferrari was twee keer iets sneller.

"We hebben ons programma helemaal kunnen afwerken en de verschillende bandensoorten uitgeprobeerd. Het lijkt erop dat Ferrari weer heel snel is, dus we hebben nog steeds wat werk te doen om ze in ieder geval bij te halen. Maar er is genoeg ruimte voor verbetering", zei de 24-jarige Nederlander.

Verstappen had gezien dat op sommige plekken op het smalle stratencircuit van Djedda de muren wat naar achteren waren verschoven. Vorig jaar ramde hij in de kwalificatie de muur in de laatste bocht en miste daardoor poleposition. Hij eindigde vervolgens in een zeer bewogen race als tweede achter Lewis Hamilton van Mercedes.

Verstappen is uit op revanche in Saudi-Arabië. Hij viel afgelopen zondag in de openingsrace in Bahrein enkele ronden voor het einde van de race uit met technische problemen en scoorde zodoende nul punten voor het kampioenschap. De Limburger lag op de tweede plaats achter Leclerc toen de brandstoftoevoer richting de motor begon te haperen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore