Eredivisie

Trainer Hake weg bij FC Utrecht, Kruys maakt seizoen af

22 maart 2022 10:24 Aangepast: 22 maart 2022 10:39

FC Utrecht heeft afscheid genomen van trainer René Hake. De tegenvallende resultaten van de afgelopen weken zijn voor de clubleiding reden om te breken met Hake, wiens contract aan het einde van dit seizoen zou aflopen. Assistent-trainer Rick Kruys maakt het seizoen af als interim-hoofdtrainer.

"De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben", legt technisch directeur Jordy Zuidam van de club uit. "We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten."

Vertrouwen

Hake: "Natuurlijk ben ik op de eerste plaats teleurgesteld over het feit dat mijn periode bij FC Utrecht tot een einde is gekomen. Ik had er vertrouwen in dat we de negatieve reeks van de afgelopen tijd konden ombuigen naar een positieve richting het einde van het seizoen. Uiteindelijk ben ik ook iemand die de voetbalwereld kent, en weet je dat als de resultaten over een langere periode teleurstellend zijn, uiteraard ook voor mij zelf, dat er dan evaluerende gesprekken volgen met mij als eindverantwoordelijke. In die gesprekken waren we het erover eens dat FC Utrecht en ik ieder een eigen weg in zullen gaan."

Beste seizoensstart

"We hebben René de voorbije jaren leren kennen als een fijn mens en een gedreven professional en we willen hem danken voor zijn inzet bij zowel het beloftenteam als de A-selectie", gaat Zuidam verder. "In de moeilijke coronaperiode heeft hij goed en belangrijk werk verricht voor onze club. Met de beste seizoenstart in de clubgeschiedenis ooit. Na de tegenvallende laatste maanden van 2021 hoopten we dat de resultaten beter zouden worden, maar helaas is dit niet het geval geweest."

Kruys

Ex-speler Kruys krijgt een bealngrijke opdracht mee voor de rest van het seizoen. Zuidam: "Onder Rick focust het eerste elftal zich volledig op het behalen van de doelstelling, in de top zes eindigen, en de play-offs om Europees voetbal. Op korte termijn zullen we de technische staf voor het resterende seizoen aanvullen. Parallel daaraan gaan we op zoek naar een trainer voor het nieuwe seizoen, die past bij de club en zijn ambities."

FC Utrecht staat nu op de zevende plaats in de Eredivisie, één punt achter plaats zes. Zondag verloor de ploeg van Hake in de eigen Galgenwaard met 3-1 van FC Groningen.

Hake (50) werkte sinds 2019 bij Utrecht, eerst als trainer van Jong FC Utrecht. Na het vertrek van John van den Brom naar de Belgische club Racing Genk, in november 2020, schoof hij door naar de hoofdmacht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

FC Groningen wint na flitsende start ook bij FC Utrecht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore