Ga naar de inhoud
Champions League

Kwartfinales: Chelsea - Real en Liverpool versus Benfica

De Cup met de Grote Oren Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

De loting voor de kwartfinales én halve finales van de Champions League heeft enkele mooie affiches opgeleverd. Bekerhouder Chelsea moet tegen Real Madrid, de koploper in Engeland (Manchester City) speelt tegen Atlético Madrid, het Villarreal van Arnaut Danjuma gaat het opnemen tegen Bayern München en het Liverpool van Virgil van Dijk treedt aan tegen Benfica.

Manchester City - Atlético Madrid en Benfica - Liverpool worden gespeeld op dinsdag 5  april. De returns zijn op woensdag 13 april.

Chelsea - Real Madrid en Villarreal - Bayern München zijn vastgezet op woensdag 6 april. De terugwedstrijden worden op dinsdag 12 april afgewerkt. Uiteraard zijn de duels te zien op RTL7.

Halve finales

De winnaar van Chelsea - Real gaat in de halve finale spelen tegen Manchester City of Atlético. Liverpool of Benfica moet in de halve eindstrijd tegen Villarreal of Bayern.

De halve finales zijn op 26 en 27 april, de returns op 3 en 4 mei.

Bekenden

Chelsea - Real is de replay van de halve finales van vorig jaar. Toen waren de Londenaren over twee duels te sterk voor de Madrilenen: 2-0 en 1-1.

De Blues versloegen vervolgens in de Champions League-finale Manchester City, een affiche dat dit seizoen in een halve finale op het bord kan staan.

Villarreal hoopt tegen de Duitse koploper Bayern op een Danjuma in topvorm. De Nederlandse aanvaller was dit seizoen al goed voor vijf goals in de Champions League.

De Rekordmeister heeft echter de topscorer van het miljardenbal in de gelederen. Robert Lewandowski legde er al twaalf in het mandje dit seizoen.

Samenvatting: Stuntploeg Villarreal schakelt Juventus uit

05:06

Bayern vernedert Salzburg met zevenklapper

06:06

Liverpool verliest van Inter, wel door naar kwartfinale

05:31

Samenvatting: Real schakelt PSG uit na knappe comeback

07:07