Ga naar de inhoud
Video

Kyrgios neemt Ben Stiller de maat en smijt met racket

Kyrgios Beeld © Pro Shots / Panoramic

Een tenniswedstrijd van Nick Kyrgios staat altijd bol van drama, zo ook op Indian Wells. Een van de toeschouwers, niemand minder dan topacteur Ben Stiller, kreeg er verbaal van langs en een ballenjongen moest bukken toen van de Australiër woedend zijn racket wegsmeet.

Kyrgios verloor in drie sets van de in 2022 nog steeds ongeslagen Rafael Nadal: 7-6, 5-7, 6-4. De Spanjaard vierde zo zijn negentiende zege van het seizoen. Daar zette hij nul nederlagen tegenover.

Luidruchtig

Maar Kyrgios zou Kyrgios niet zijn, als er na afloop niet over meer werd gesproken dan alleen zijn tenniskwaliteiten. Het enfant terrible van de tennissport richtte zich tot toeschouwer Stiller, die in zijn ogen vanaf de tribune te luidruchtig was geweest.

"Ben jij goed in tennis?", vroeg Kyrgios aan Stiller. "Precies, dus waarom praat je dan? Vertel ik hem (Stiller, PL.) hoe hij moet acteren? Nee." Het publiek bij het toernooi in het Amerikaanse Californië kon er wel om lachen, de topacteur zelf trouwens ook.

Racket

Maar daar hield het niet bij op. Er was na afloop ook nog een incident na het handenschudden tussen Kyrgios en Nadal. De Australiër was enorm gefrustreerd door de nederlaag en probeerde zijn racket stuk te gooien. Dat stuiterde echter omhoog en raakte bijna een ballenjongen.

Achteraf bood Kyrgios wel zijn verontschuldigingen aan, maar een nieuwe sanctie dreigt voor de Australiër. Het is namelijk niet voor het eerst dat hij in opspraak raakte.

Kyrgios
Lees meer
Kyrgios was eenzaam, depressief en had zelfmoordgedachten