Conference League

Feyenoord voor het eerst in 20 jaar in Europese kwartfinale

17 maart 2022 22:49 Aangepast: 17 maart 2022 23:22
Dessers juicht na de 1-0 Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Feyenoord is zonder al te veel problemen door naar de kwartfinales van de Conference League. De Rotterdammers verdedigden in de eigen Kuip een 2-5 zege van vorige week tegen Partizan Belgrado en die kwam geen moment in gevaar. De eindstand van 3-1 in de return betekent dat de ploeg van trainer Arne Slot morgen de koker in gaat voor de eerste Europese kwartfinale-loting in twintig jaar tijd.

Feyenoord kampte met enkele afwezigen, onder wie de geblesseerden Justin Bijlow en Tyrell Malacia en de met covid kampende verdediger Gernot Trauner en Slot. Omdat de hoofdcoach in quarantaine verbleef, nam assistent en rechterhand John de Wolf de honneurs waar.

Spanning

De Rotterdammers freewheelden door de wedstrijd, waar de echte spanning ontbrak door de grote overwinning van vorige week in Servië.

Tegenstander Partizan leek helemaal niet te geloven in een stunt en ondernam weinig. Feyenoord zal aan de andere kant ook al met de gedachten bij aanstaande zondag, als Ajax in Amsterdam moet worden bestreden in De Klassieker, zijn geweest.

Dessers

Toch was het team van De Wolf als eerste dicht bij de voorsprong. Een goal van Cyriel Dessers werd echter totaal onterecht afgekeurd. De spits zou volgens de VAR-loze arbitrage buitenspel hebben gestaan na een benutte rebound, maar dat was helemaal niet zo.

De Belgische spits nam zijn sportieve revanche vlak voor rust. Dessers verlengde een vrije trap van Jens Toornstra dermate met zijn rug, dat de keeper van Partizan kansloos was.

Toornstra leek de goal te claimen, maar hij kwam uiteindelijk toch op naam van Dessers, zijn vierde op rij (alle competities meegerekend).

In de tweede helft werd er nog gescoord door Reiss Nelson, Ricardo Gomes (Partizan) en Bryan Linssen, maar dat was voor de statistieken. Feyenoord voetbalde de wedstrijd verder rustig uit, spelers konden worden gespaard en blessures en schorsingen konden worden vermeden.

Mijlpaal

Zo staat Feyenoord voor het eerst in twintig jaar weer eens in een Europese kwartfinale. Toen ging het om de UEFA Cup, die de Rotterdammers later dat seizoen zouden winnen, na een zinderende finale tegen Borussia Dortmund in de eigen Kuip: 3-2.

De tegenstander in de kwartfinale destijds? PSV. De Eindhovenaren kunnen vrijdag bij de loting opnieuw als opponent uit de kokers rollen, omdat clubs uit hetzelfde land elkaar vanaf die ronde mogen en kunnen treffen van de UEFA.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore