Ga naar de inhoud
Eredivisie

Trainer Arne Slot langer bij Feyenoord

Arne Slot Beeld © Pro Shots / Mischa Keemink

Feyenoord heeft de optie in het contract van Arne Slot gelicht. De huidige verbintenis met de 43-jarige hoofdtrainer wordt daardoor met één jaar verlengd tot 2024.

Tevens lichten de Rotterdammers de optie in het contract van assistent-trainer Marino Pusic, die daarmee nu ook een verlengde verbintenis heeft tot 2024.

Feyenoord toont zich op de eigen website verheugd met het nieuws: "Slot wist de aanvallende speelstijl waar hij bekend om staat te implementeren en daarmee werden goede resultaten geboekt."

Succes

In de competitie bezet Feyenoord momenteel de derde plaats, een puntje achter nummer twee PSV. Ook overwinterden de Kuip-bewoners in het Europese voetbal.

Feyenoord speelt tegen Partizan Belgrado in de achtste finales van de Conference League.

Feyenoord
Lees meer
Feyenoord tegen Partizan, PSV naar Kopenhagen, Vitesse tegen Roma

De successen bij Feyenoord zorgden ervoor dat Slot al werd genoemd als opvolger van trainer Roger Schmidt bij PSV. In de wandelgangen viel zijn naam zelfs bij Ajax, waar Erik ten Hag wel eens zou kunnen vertrekken.

Slot
Lees meer
Slot naar Eindhoven? 'Feyenoord kan niet tippen aan PSV'

Die speculaties noopten Frank Arnesen, technisch directeur bij Feyenoord, om nog niet zo lang geleden uitspraken over Slot te doen. Volgens de geboren Deen is de coach nog lang niet klaar in Rotterdam.

Arnesen:
Lees meer
Arnesen: 'Slot nog vier, vijf jaar bij Feyenoord'

Arnesen nu, na het lichten van de optie in Slots contract: "Uiteraard zijn we tevreden over de prestaties van het eerste elftal onder leiding van Arne en zijn staf. Maar minstens zo blij zijn we met de groei die we zien in de groep, zowel van de ploeg als geheel als van individuele spelers. (...) Het moge duidelijk zijn dat Feyenoord en Arne Slot goed bij elkaar passen. De basis die dit seizoen onder leiding van Arne gelegd wordt is er een waar we de komende jaren graag op verder willen bouwen."

'Bouwen'

Slot zegt 'blij met het vertrouwen' te zijn. "Het is mooi dat de clubleiding, los van de huidige resultaten, juist de groei en het proces waar we mee bezig zijn benadrukt bij het lichten van deze optie. Dat is namelijk voor mij ook waar ik veel voldoening uit haal, omdat we daarmee een basis proberen te leggen voor de komende jaren om op verder door te kunnen bouwen."

Bron: VTBL