Ga naar de inhoud
Conference League

Feyenoord tegen Partizan, PSV naar Kopenhagen, Vitesse tegen Roma

De selectie van Vitesse viert feest na het behalen van de laatste zestien Beeld © Pro Shots / Paul Meima

De loting voor de achtste finales van de Conference League heeft de volgende affiches opgeleverd voor de Nederlandse deelnemers. Feyenoord speelt tegen Partizan Belgrado, PSV ontmoet FC Kopenhagen, AZ moet aantreden tegen FK Bodø/Glimt en Vitesse kruist de degens met AS Roma.

Vitesse speelt op 10 maart eerst thuis tegen de ploeg van trainer José Mourinho. Onder meer oud-Feyenoorder Rick Karsdorp staat er onder contract. AS Roma staat momenteel achtste in de Italië.

Feyenoord begint met een uitwedstrijd tegen Partizan Belgrado, de huidige koploper in Servië. Partizan werd tweede in de groepsfase, achter de Belgische club AA Gent.

Borst nat maken

Ook AZ moet eerst uit. Bodø/Glimt, de kampioen van Noorwegen, werd in de poule tweede, een puntje achter het Roma van Mourinho. De Italianen leden in het hoge noorden een dikke 6-1 nederlaag. In Rome werd het 2-2, dus AZ kan de borst nat maken.

FC Kopenhagen, tegenstander van PSV, werd eerste in een groep met onder meer het Griekse PAOK als tegenstander. Momenteel staan de Denen eerste in de vaderlandse competitie. De Eindhovenaren spelen op 10 maart eerst thuis.

De returns van de achtste finale in de Conference League zijn op 17 maart.