Sport

Kramer nuchter en opgelucht na laatste race: het is goed zo

19 februari 2022 10:57

Sven Kramer reageerde zaterdag berustend na zijn laatste wedstrijd als profschaatser. "Ik ben eigenlijk wel opgelucht. Het is goed zo", sprak de 35-jarige Fries na de massastart, waar hij en Jorrit Bergsma zich niet konden mengen in de strijd om de medailles.

"Dit was de enige manier voor ons om het te doen, zo moest het", aldus Kramer, die met enkele versnellingen in het eerste deel van de race favoriet Bart Swings kapot probeerde te rijden, zodat Bergsma het later af zou kunnen maken. Die tactiek leidde niet tot het gewenste effect, Swings won. "Respect voor hem", zei Kramer.

Toen Kramer bij zijn ontsnappingspogingen niet weg kwam, staakte hij de strijd en liet hij zich helemaal terugzakken. "Ik had nog wel mee kunnen rijden, maar dat had echt geen nut gehad. Ik had geen rol van betekenis meer."

Het was niet zo dat de rijder van Jumbo-Visma de laatste twee ronden zijn hele loopbaan nog eens afspeelde. "Ik was vooral bang dat ze tegen me aan zouden rijden als ze me bijvoorbeeld nog een rondje in zouden halen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore