Ga naar de inhoud
Olympische Spelen

Buitenlandse media over Wüst: 'Zij is de onbetwiste koningin'

Ireen Wüst Beeld © Pro Shots / Reuters

Ireen Wüst siert natuurlijk de koppen in Nederlandse media. Maar ook in het buitenland wordt stilgestaan bij de uitzonderlijke prestatie van de 35-jarige olympische kampioene. Vandaag won ze de 1500 meter in Peking, waardoor ze op vijf Olympische Spelen op rij een gouden medaille heeft gepakt.

"Wüst, a speedskating legend", kopt de Amerikaanse krant Washington Post op de eigen website. "Op haar vijfde Spelen zette de Nederlandse een olympisch record neer", gaat de Post verder. "Ze claimde zo haar zesde gouden plak op de 1500 meter."

'Geschiedenis geschreven'

Ook bij de Amerikaanse sportzender ESPN worden lovende woorden gesproken: "Ireen Wüst schrijft historie. Zij is de enige sporter die vijf Winterspelen op rij goud pakt." 

Bekijk hier de gouden race nog eens terug:

Wüst 'loopt naar een record' schrijft het Duitse Sport1.de, die daarmee de prestatie van Wüst in een nog bijzonderder daglicht stelt. "De Nederlandse schaatsicoon heeft geschiedenis geschreven." 

Zesde goud

In het Franse Le Figaro wordt Wüst een vorstelijke titel toegedicht. "Wust is de onbetwiste koningin van de 1500 meter. Ze is pas de derde vrouw in de geschiedenis van het schaatsen, die een olympische treble op dezelfde afstand behaalt, na de Amerikaanse Bonnie Blair en de Duitse Claudia Pechstein."

in onderstaande video zie je Wüst door de jaren heen:

Ireen Wüst zet in Peking uitroepteken achter succesvolste carrière

02:51

"Ireen Wüst schaatst zichzelf nog meer de geschiedenisboeken in, met een zesde gouden medaille", vat het Belgische Sporza gevat samen.

"Wüst was al de meest gedecoreerde schaatsster uit de olympische geschiedenis, maar ze brengt haar totaal nu op 12 medailles, waarvan 6 gouden", sluiten onze zuiderburen af.

Fenomenale
Lees ook:
Fenomenale Wüst pakt voor vijfde keer op rij goud op Spelen