Elf ribben gebroken

Wielrenner Bernal 'was bijna dood', operatie goed verlopen

03 februari 2022 20:28 Aangepast: 03 februari 2022 20:49
Egan Bernal in het ziekenhuis. Beeld © Instagram / eganbernal

Oud-Tourwinnaar Egan Bernal heeft vanuit het ziekenhuis laten weten dat zijn 'laatste belangrijke operatie goed is gegaan'. "Ik was bijna dood, maar ik ben God dankbaar dat Hij me dit heeft laten doorstaan", schrijft de 25-jarige Colombiaanse wielrenner van Ineos op Instagram vanuit het ziekenhuisbed.

"Dit was de zwaarste wedstrijd, maar ik had een geweldige groep mensen om me heen", laat Bernal weten.

"Bijna 20 gebroken botten. 11 ribben. Dijbeen. Knieschijf. T5-T6. Middenhandsbeentje. Een duim. Een tand eruit. Perforatie van beide longen", somde Bernal ook nog de kwetsuren op die hij had opgelopen, nadat hij eind vorige maand tijdens een training tegen een stilstaande bus was geklapt. "Nu is het tijd om te herstellen. Ik ben terug."

Wervelkolom

Bernal onderging een week geleden al twee operaties. Uit onderzoeken bleek dat dinsdag een tweede neurochirurgische ingreep aan zijn wervelkolom noodzakelijk was, meldde een dag later het ziekenhuis in Bogot√°, waar Bernal sinds ruim een week ligt.

Bernal meldde zich vorige week ook al op Instagram. "Ik had 95 procent kans op een dwarslaesie en verloor bijna mijn leven met wat ik het allerliefste doe", schreef hij toen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wielerwereld leeft mee met gewonde Bernal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore