Na 2-0 voorsprong

Zaalvoetballers na zure nederlaag uitgeschakeld op EK

28 januari 2022 22:16 Aangepast: 28 januari 2022 22:49

De Nederlandse zaalvoetballers zijn op het EK in eigen land uitgeschakeld in de groepsfase. De ploeg van bondscoach Max Tjaden verspeelde in de Ziggo Dome in Amsterdam tegen Servië een voorsprong van 2-0 en verloor met 3-2. Portugal won in Groningen met 1-0 van Oekraïne, waardoor die beide landen naar de kwartfinales gaan.

Bondscoach Max Tjaden van de zaalvoetballers sprak van een gemiste kans. "Als er een dag was dat we ze konden pakken, was dat vandaag", zei de coach bij de NOS. "Dit is niet fijn."

'Binnen no time 2-3'

De bondscoach zag hoe zijn voetballers de eerste helft goed op voorsprong kwamen en in de tweede helft zelfs 'een beetje gelukkig op 2-0'. "Iedereen was superblij en we dachten dat we minimaal een gelijkspel konden halen", zei hij. "En dan gebeuren er wat dingetjes en staan we binnen no time op 2-3."

Volgens Tjaden zat het verschil tussen de teams in kleine dingen. "Als je ziet hoe de doelpunten vallen. Wij hebben de bal en verliezen die en zij staan dan ineens met twee tegen één of zelfs drie tegen één. Die dingen kunnen bepalend zijn in zaalvoetbal."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore