Sport

Wielerwereld leeft mee met gewonde Bernal

25 januari 2022 12:29

Terwijl Egan Bernal in een ziekenhuis in Bogota ligt met onder anderen breuken in zijn wervelkolom, dijbeen en knieschijf, leeft de wielerwereld mee met de winnaar van de Tour de France van 2019. De 25-jarige Colombiaan van de ploeg Ineos botste maandag tijdens een training nabij hoofdstad Bogota tegen een stilstaande bus. Bernal werd inmiddels geopereerd, maar de vraag is of hij ooit op niveau terugkeert. Zijn toestand werd als "stabiel" omschreven door de artsen ter plekke.

"Ik wens je een snelle genezing, vriend. Je bent een kampioen en dat zul je nogmaals bewijzen", schreef tweevoudig Tourwinnaar Alberto Contador op Twitter. "Egan, ik verheug me erop weer met jou te mogen koersen", sprak oud-wereldkampioen Peter Sagan zijn collega moed in.

Het ongeluk deed denken aan de zware val van de Brit Chris Froome in juni 2019 in het Critérium du Dauphiné. De viervoudig Tourwinnaar werd toen tijdens de verkenning van het tijdritparcours door een windvlaag tegen een muur geblazen en liep daarbij onder meer een gecompliceerde breuk in het dijbeen op. Tot nu toe is hij er niet in geslaagd in de buurt te komen van zijn niveau van voor de val.

Behalve steunbetuigingen uit de wielerwereld - onder meer ook vanuit de Tour de France-organisatie - meldde ook Colombia's president Iván Duque zich. "Wij wensen hem een spoedig herstel na zijn ongeluk. We hebben er alle vertrouwen in dat zijn gezondheid zich naar wens zal ontwikkelen en dat hij zal kunnen blijven winnen voor Colombia. Hup Egan", twitterde de president.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore