Sport

Djokovic pas zondag voor federale rechter Australië

14 januari 2022 23:02

Novak Djokovic hoort waarschijnlijk pas zondag of hij in Australië mag blijven. Op die dag behandelt het federale gerechtshof het beroep van de Servische tennisser tegen het intrekken van zijn visum. De Australian Open, het grandslamtoernooi dat Djokovic al negen keer won, begint maandag.

Djokovic kreeg vrijdag te horen dat hij alsnog het land uit moet omdat hij niet is gevaccineerd tegen het coronavirus en omdat hij onjuiste gegevens heeft verstrekt over waar hij was en wat hij gedaan heeft terwijl hij positief was getest op het virus. Minister Alex Hawke van Immigratie maakte gebruik van zijn bevoegdheid om het visum van de nummer 1 van de wereld in te trekken.

Dat gebeurde enkele dagen nadat een rechter in Melbourne had besloten de medische vrijstelling van de Serviër goed te keuren en hem vrij te laten uit het detentiecentrum waar de tennisser verplicht moest blijven na zijn aankomst in Australië. Djokovic wil graag meedoen in Melbourne en aast op zijn tiende titel in de Australian Open.

Djokovic mag zaterdagochtend Australische tijd nog een keer zijn verhaal doen bij de douane en moet daarna opnieuw in zogeheten detentie. Hij mag wel tijd doorbrengen met zijn advocaten om zijn beroep voor te bereiden. Zondag is dan de rechtszaak.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore