Was al uitgeschakeld

Ook darter Noppert test positief: 'Komt als een shock'

30 december 2021 07:43 Aangepast: 30 december 2021 07:45
Danny Noppert

Darter Danny Noppert heeft bij het wereldkampioenschap darts in Londen positief getest op het coronavirus. De Nederlander meldt dat op Instagram.

Noppert verloor eergisteren in de derde ronde met 4-2 van de Engelsman Ryan Searle. Voor zijn terugreis naar Nederland liet de darter zich testen. "Dat was een totale schok voor mij. De test voor de wedstrijd tegen Searle was nog negatief", aldus Noppert.

Al de vierde

Eerder testten de Nederlanders Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Michael van Gerwen en de Engelsman Dave Chisnall al positief op het coronavirus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Haalt het WK darts de eindstreep? Coronabom barst in brandhaard Londen

Hoe dat kan? Sommigen wijzen het publiek aan als mogelijke schuldige. Want terwijl we hier in lockdown zitten, lopen de tribunes in Londen vol. In de hal van Alexandra Palace zijn de afstandregels verdwenen. Een vaccinatie of negatieve test is voldoende om binnen te komen. Mondkapjes zijn nergens te zien, behalve dan bij sommige darters zelf. 

Kleermaker

Viroloog Gorben Pijlman zei gisteren al tegen RTL Nieuws dat het op deze manier, binnen én met zoveel publiek, heel gemakkelijk is om besmet te raken. "Het virus verspreidt zich namelijk via kleine druppeltjes in de lucht. Het evenement is binnen en dus kan het virus makkelijker in de lucht blijven hangen."

Toch lijkt het erop dat het toernooi gewoon het eind gaat halen. De vierde ronde is in volle gang en komende maandag staat de finale op het programma. Martijn Kleermaker is de enige Nederlander die nog in het toernooi actief is. Hij speelt vandaag in de achtste finales tegen de Engelsman James Wade.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore