Sport

Coureurs Sainz en Leclerc krijgen gelijke status bij Ferrari

29 december 2021 18:22

Ferrari kiest geen kopman voor het komende seizoen in de Formule 1. De Spanjaard Carlos Sainz en de Monegask Charles Leclerc krijgen dezelfde status, zegt teambaas Mattia Binotto op de website Autosport.com. "Het team gaat boven alles. De prestaties op het circuit zullen bepalen wanneer en wie er eventueel een voorkeursbehandeling krijgt", aldus Binotto.

De beroemde Italiaanse renstal hoopt volgend jaar de aansluiting te vinden met de topteams. Ferrari begon al vroeg dit jaar met de ontwikkeling van de auto voor 2022. De regels veranderen en de auto's moeten vooral de aerodynamica aanpassen.

Ferrari eindigde dit jaar als derde bij de constructeurs, op grote afstand van Mercedes en Red Bull. Sainz eindigde in het kampioenschap als vijfde met 5,5 punten meer dan Leclerc, die zevende werd.

Geen 1 en 2

"We hebben bij aanvang van het seizoen geen nummer 1 en 2 nodig in het team. We laten de jongens racen en op de baan zullen we zien wie er op zeker moment het beste voorstaat. Het gaat ook niet altijd om talent en vaardigheid, een coureur kan ook pech hebben of crashen", zegt Binotto.

Sainz haalde in zijn eerste jaar bij Ferrari vier keer het podium, Leclerc slechts één keer. De Monegask won in 2019 nog twee races voor Ferrari. Binotto: "Charles is vooral in het laatste deel van het seizoen flink uitgedaagd door Carlos, maar ik ben heel tevreden over zijn progressie. Hij was altijd snel in de kwalificaties, maar heeft ook veel pech gehad. Ik denk dat Charles wel 40 punten meer had kunnen hebben."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore