Sport

Mercedes-baas Wolff feliciteert Verstappen per sms

13 december 2021 19:26 Aangepast: 13 december 2021 20:05

Mercedes-baas Toto Wolff heeft Max Verstappen per sms gefeliciteerd met het behalen van zijn wereldtitel in de Formule 1. "Hij wenste me geluk met een mooi seizoen en voegde eraan toe dat ik het verdiende om te winnen."

In een interview met Sky Sports vertelt Verstappen over de felicitatie per sms van de Oostenrijker. "Dat was natuurlijk aardig van hem. De emoties liepen die laatste ronde heel hoog op bij beide teams."

Ook spreekt hij zijn bewondering uit voor zijn grootste concurrent Lewis Hamilton. "Lewis kwam gisteren na de race ook meteen naar mij toe met felicitaties. Dat bewijst dat we respect voor elkaar hebben", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britten 'not amused' na winst Verstappen: 'Hamilton is beroofd van kampioenschap'

Daarnaast benadrukt Verstappen dat de controverse na de laatste race van het Formule 1-seizoen het feest niet heeft verpest. Over Hamilton zei hij: "Ik denk dat hij in orde is. Het is waarschijnlijk pijnlijk, maar ik denk dat het voor hem ook een beetje anders is. Hij heeft nog steeds zeven titels en ik had er nooit een gewonnen."

Of Mercedes zich ook neerlegt bij de nederlaag van Hamilton in zijn tweestrijd met de Nederlander is nog niet helemaal zeker. Na de race werden twee protesten van de Duitse renstal afgewezen, maar de formatie overweegt nog in beroep te gaan. 

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore