Sport

Hamilton iets sneller dan Verstappen in laatste training

11 december 2021 12:16

Lewis Hamilton heeft in de derde en laatste vrije training voor de Grote Prijs van Abu Dhabi net iets sneller gereden dan Max Verstappen. De Brit klokte op het Yas Marina Circuit 1.23,274 als beste tijd, de Nederlander zette 1.23,488 neer, ruim 2 tienden langzamer.

Hamilton en Verstappen maken zondag in de slotrace van het seizoen uit wie de nieuwe wereldkampioen wordt. Het is 47 jaar geleden dat de Formule 1 in de laatste race wordt beslist met twee coureurs die in punten gelijkstaan.

Hamilton reed bijna de hele sessie op zachte banden en noteerde heel wat snelle rondjes, ook al maakte hij af en toe een slippertje. Verstappen reed lang op mediums en wisselde pas tegen het einde naar de zachte band. Hij ging niet helemaal vloeiend rond, maar in één van zijn rondjes leek alles redelijk te kloppen en rolde er een goede tijd uit.

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas noteerde in zijn Mercedes de derde tijd (1.24,025), maar gaf wel ruim 7 tienden toe op zijn kopman. Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen, zette de vierde tijd neer (1.24,047).

Later op zaterdag, om 14.00 uur Nederlandse tijd, is de kwalificatierace waarin de startvolgorde voor de race van zondag wordt bepaald.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore