Formule 1

Persmoment Verstappen en Hamilton verloopt in ijzige sfeer

09 december 2021 15:53 Aangepast: 09 december 2021 17:30
Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens het persmoment in Abu Dhabi. Beeld © ANP

Het was een 'stare down' zonder elkaar in de ogen te kijken. Max Verstappen en Lewis Hamilton keurden elkaar geen blik waardig tijdens hun gezamenlijke persmoment in aanloop naar de beslissende Grote Prijs van Abu Dhabi.

De relatie tussen de twee titelkandidaten is stevig bekoeld na de incidentrijke race in Saoedi-Arabië, waarin Verstappen twee tijdstraffen kreeg en als tweede eindigde achter Hamilton. Met als gevolg dat de twee rivalen met evenveel punten de slotrace in gaan.

Geen gesprek vooraf

Verwijten vlogen over en weer na die bizarre race in Djedda. Hamilton noemde Verstappen een gek die over de grens gaat met zijn acties op de baan, Verstappen vond de straffen belachelijk en voelde zich benadeeld. De sfeer tijdens het persmoment was ijzig en een gesprek om de kou uit de lucht te halen tussen de twee komt er niet. Dat maakten de beide rivalen wel duidelijk, al bleven ze redelijk diplomatiek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Max Verstappen voelt zich oneerlijk behandeld in Formule 1

"We proberen allebei te winnen en doen daar alles voor. We hebben dit jaar volgens mij best goede races laten zien en de fans een show gegeven", zei Verstappen. "Er zijn wel wat dingen gebeurd die je controversieel kunt noemen, maar je kunt er weinig aan veranderen. Volgens mij moet het ook niet over controversiële zaken gaan, maar over actie op de baan."

Hamilton gaf toe dat hij misschien wat felle bewoordingen had gebruikt. "Maar in de hitte van de strijd giert de adrenaline door je lijf en zeg je wel eens iets dat je eigenlijk niet meent. Racen is niet zonder risico's. Ik steek liever geen energie in alle heisa eromheen, ik ga ervan uit dat iedere coureur hier is om te racen en dat op een eerlijke manier wil doen."

'Zondag afmaken'

Er gaat veel goed, maar ook weleens wat fout, zei Hamilton. "En hopelijk leren we daar allemaal weer van. Ik bekijk het zelf heel positief; we zijn in het kampioenschap de laatste drie races geweldig teruggekomen en ik wil het zondag afmaken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore